Przyprawy i zioła, które dają nam więcej niż smak i aromat

Ludzie od tysięcy lat używają ziół i przypraw w swojej diecie. Odpowiednio skomponowane przyprawy nadają daniu wyjątkowego smaku, aromatu, a także pozwalają zastąpić lub zminimalizować ilość soli w posiłku. Niektóre zioła i przyprawy wspomagają trawienie, mają działanie lecznicze, mogą regulować cieśninie i wiele innych. 

Czytaj więcej

Polskie superfoods

Nasiona chia, jagody goji czy siemię lniane i żurawina? Zanim sięgniesz po drogi produkt o egzotycznej nazwie, sprawdź czy na półce obok, nie ma polskiego, lepszego i tańszego odpowiednika.

Czytaj więcej

Optymalna dieta na chłodne dni

Zima, wiosna, lato i jesień oferują swoje unikalne owoce i warzywa o wyraźnym smaku sezonowym i wartościach odżywczych. Naucz się wybierać i używać w swojej diecie najzdrowszych produktów. Zwłaszcza jesienią, kiedy narażeni jesteśmy na chandrę i związane z tym jedzeniowe zachcianki.

Czytaj więcej

Strona 2 z 2