Festiwal Restaurant Week: „Destynacja Restauracja!”

17 października rozpoczęła się kolejna edycja festiwalu Restaurant Week. Przez 2 tygodnie uczestnicy tego wydarzenia będą mogli spróbować  smaków światowych kuchni poprzez polską scenę restauracyjną. Festiwal odbywa się w 14 regionach Polski, w ponad 30 polskich miastach takich jak Warszawa, Kraków, Lublin, Wrocław, Łódź.

 
„ Podróżujemy żeby jeść i poznawać nowe kuchnie. Jemy żeby podróżować. Festiwal daje nam możliwość poznania różnych smaków świata odwiedzając restaurację wysokiej jakości w naszym mieście.”- mówią Anna Jośko i Magdalena Rudnicka, organizatorki Lublin Restaurant Week. „ To dzięki restauracjom możemy spełniać marzenia o dalekich kulinarnych podróżach.”- dodają. Oprócz degustacji specjałów restauratorów, organizatorzy przygotowali dla gości masę niespodzianek. W cenie każdej rezerwacji na każdego uczestnika czeka woda koktajl festiwalowy od partnera- Martini. Jej kompozycja składników mineralnych, idealne nagazowanie oraz elegancka butelka doskonale pasują do wybitnych festiwalowych dań serwowanych przez najlepszych Szefów Kuchni. Ponadto, do wygrania jest także rejs do Włoch klasą Business i kolacja w Osteria Francescana- najlepszej restauracji świata.
Lubelskie restauracje biorące udział w wydarzeniu to m.in. Chapter One by Piotr Kwiatosz, Małe Indie, Sarzyński czy Ego- Hotel Alter. Spis wszystkich restauracji dostępny jest na stronie www.restaurantweek.pl. Lokale biorące udział w Festiwalu są starannie selekcjonowane w oparciu o wysoką jakość kuchni i produktów, poziom autorskiego menu i poziom obsługi kelnerskiej.
Festiwal Restaurant Wekk odbywa się 2 razy w roku- na jesieni i na wiosnę. Aby móc uczestniczyć i odkryć smaki oferowane przez restauratorów należy zarezerwować stolik w wybranej przez siebie restauracji na stronie www.restaurantweek.pl. Koszt rezerwacji dla jednej osoby na trzydaniowe doświadczenie restauracyjne wynosi 49 zł.